"Vannak, akik számára a kertészkedés talán csak ártalmatlan ténykedésnek látszik, amely valójában kis jelentőségű egy olyan világban, ahol a címoldalakat magasztosabb kérdések foglalják el. Ezzel nem értek egyet. Amikor a világ hatalomvágyőrült vezetői már rég feledésbe merülnek, az árnyékban akkor is kihajt majd a gyűszűvirág, s a napfényben tavirózsák nyitják majd csillagszerű virágaikat."

( Alan Titchmarsh
)

2012. július 1., vasárnap

Szombatra virradó éjszaka jó ki zuhé volt nálunk, aminek máskor mindig örülök, de most éppen fűnyírással egybekötött bográcsozást terveztünk. Jó korán kimentünk, hogy még a beígért kánikula előtt letudjuk a fűnyírás nagy részét, de fű, fa vizes volt, így csak néztünk ki a fejünkből, hogy akkor most mi van?
Eleinte úgy nézett ki, nem is fog kisütni a nap, de aztán bepótolta, a fű felszáradt, így az ember a tűző napon tolta a gépet.
A tűzifa viszont vizes maradt, még szerencse, hogy vittük Rezsőkét is, így a bográcsos rajta készült. Potom 3 és fél óra alatt kész lett. Az elkészült ételt nem tudom minek nevezzem, leginkább a bográcsos babgulyás elnevezés illik rá. Szerinte finom, halkan súgom meg, hogy nekem nem ízlett igazán, bár amióta van egy előkelő (koronás) fogam, semmi nem ízlik, erős a gyanúm, hogy a fogorvos a válogatott kínzások mellett titokban még az ízlelőbimbóimat is kimetszette.
Bár nincs ember, aki jobban utálja a fűnyírást, mint az enyém, és én olyankor igyekszem nagyon észrevétlen jó kislány lenni, azért valahogy mégis rá tudtam venni, hogy legalább az első pár körben használja a fűgyűjtőt, így lett egy kevés szalmám, ezért én is tudtam szalmakrumplit készíteni, meg szalma paradicsomot és szalma zöldbabot (vagy feketét? ), amiről nem készült kép. Ezúton hívnám fel a figyelmét Hobbikertésznek, hogy bár nem tudom, mit bótoltak Piszkével, az én fényképezőm is bemondta az unalmast. Ezt a pár képet is úgy tudtam  elkészíteni, hogy előtte kitettem az elemeket a napra, az ezer fokra, így gyűjtött annyi kis napenergiát? hogy párat lőhettem vele. Fogalmam sincs, hogy miért, de működött a dolog, itthon is csak úgy tudtam a gépre varázsolni a képeket, hogy előtte lámpa alá tartottam az elemeket, ellenkező estben be sem kapcsol a masina.

Már csak egy medence hiányzik. Meg az internet. De az még jobban...

úgy tűnik, tavaly mégiscsak sikerült kiirtanom innen a tarackot

még mindig virágzik

kúpvirág
trombitál a folyondár
rózsaszín porcsin
És  ezennel bizonytalan időre képes beszámolóimnak végére értem.

19 megjegyzés:

Hédi írta...

Szalmakrumpli :-))
Minden nagyon szép nálatok, csuda otthonos.

Hobbikertész írta...

Csáó Bea,
Sajnálatos, de csak egy masina volt elfekvőben. :(
Van még egy Süninek, ami 10 éves, és nem működik, de azzal nem jársz jobban.
Ha az elemmel van a gond, abból tudsz újat beszerezni. A nagyobbik gáz az, ha a masinéria carakodik.
Esetleg megpróbálhatod mobiltelefonnal, annak is megvan a maga fílingje.
A tarackiráshoz gratulálok, nekem sosem sikerül teljesen. :)

Hobbikertész írta...

Akarom írni: tarackirtás. A tarackot általában sikerül leírnom, csak irtani nehéz. :D

csakBea írta...

Köszi Hédi! :)

Hobbikertész:Háát, ez az én formám :)
Sajnos a masina rossz, új elemmel, akkuval is ezt csinálja. A mobilom képeinél lehet, hogy jobban jártok, ha egyáltalán nem fényképezek :/

Az biztos, hogy a tarackirtásnál nincs utálatosabb munka, nagyon fel kell szívnia magát az embernek hozzá, pedig még lenne egy "pár" hely, ahol szükség lenne rá.

Hobbikertész írta...

Télleg! Kámérás téléfónóm ván! Köll-é? Té-móbilós! :)

Holdgyöngy írta...

Szép a kerted, az internet ügyben egy véleményen vagyunk!

csakBea írta...

Hobbikertész: Oszt hány mega pikszeles? :))

Holdgyöngy: Köszi.
Ugye? Amikor valamelyik fiam megkérdezte mit csináltak az emberek az internet előtt, nem tudtam rá válaszolni...

Hobbikertész írta...

Nokia 6233. 2 megapixeles, de elég jó képeket lehet vele készíteni! Tényleg! Kicsit kopott, mert nagyon szerettem, nem is gyári benne az aksi, az kimúlt. Ez egy jó kis telefon. Nem tudom, sim kártya nélkül működik-e, mert akkor csak foto apparatnak is hasnyálhatod. :)

Hobbikertész írta...

Megnéztem, működik sim nélkül! És megtaláltam egy csomó régi képet! ;) na, szólj, ha kell. ;)

Piszke a Birtokról írta...

@Bea: mostanában valami nyű rágja a kamerákat, csomó ismerősömnek is most ment tökre :( Hobbikertész pedig így lesz legenda :)))). Mindenesetre remélem, hogy sikerül valamit találni, az én eredetim javításának költségeiről és határidejéről egyelőre semmi hír (az elsőként megadott szakszerviz már nem is létezik, apám nyomoz tovább)

csakBea írta...

Hobbikertész: Köszönöm, annyit az enyém is tud! De most komolyan elküldted volna? Én viccnek szántam, nagyon aranyos vagy :)

Piszke: Ezeket lehet javítani? Elég régóta döglődik az enyém, de most ár katasztrófa.Nem tudom miért, de rögtön leszívja az elemeket, aksikat, először azt hittem azok rossz minőségűek, de be kellett látnom, hogy nem így van. Igazából lehet vele fotózni, ha minden alakalommal új elemet veszek, enged egyszerre 5 képet is lőni. Aztán elfárad, és simán kikapcsol. Ez így elég költséges, és rohadt idegesítő.

Piszke a Birtokról írta...

Nem tudom, milyen a géped, az enyém egy tükörreflexes, nem túl olcsó darab (és 8 éves), valszeg javítás is sokba fáj, de remélem jóval kevesebbe, mint egy új, hasonló kategóriájú gép. Talán. Ha nem, akkor rakosgatok filléreket egy újra. De ELVILEG mind javítható, mindig az a kérdés, megéri-e. Ha elemes, nem saját akkus, akkor esetedben lehet h újak közt érdemesebb körülnézni.

BoGyo írta...

Nagyon jól néz ki a kert! Gratulálok a tarackirtáshoz, nálunk lehetetlen küldetés. A gyep részen nincs is vele bajom, mert jól bírja a strapát, na de a virágok között...
Remélem meggyógyul a géped!

Kovács Miklós írta...

Az előkelő fog meghatározáson jót kuncogtam :) Nagyon szép hangulatos a kert! Remélem megoldódik a géppel a probléma, átérzem milyen lehet fényképezőgép nélkül...

Juhmeli írta...

A talicskáink nagyon hasonlítanak egymásra külsőleg és belsőleg is, mindig rákerül a fotókra, fókuszpontnak:)
Nagyon szeretem a sövényeidet, nem is értem, én miért nem rittyentettem már egyet a kertbe. A virágaid nagyon jól bírják a meleget, nagyon szépek, az enyémek itt-ott már kezdenek konyulni. Itt nem volt rendes eső három hete.
Azt hiszem eddig nem értékeltem eléggé Feri erőfeszítéseit a fűnyírást illetően, ő mindig tartállyal nyírta nekem és szépen kirakja száradni is:) Lehet, hogy csak azért, hogy legyen hol pihennie petúnia locsolás közben. Bár nálunk nincs akkora terület.

Remélem, számíthatunk képtelen beszámolókra a fényképezőgéptelen korszakban.

Majoros László írta...

Szép a kert, megérte a sok gonoskodás!
(na de ki az a Rezsőke? :))

Nyözö írta...

Ne add fel Bea! :) Átérzem a problémát, tavaly nekem is sorozatban döglődött a gépem, persze éppen akkor amikor a napifotót próbáltam csinálni... :( Aztán egyszer ősszel bekapcsoltam, és megéledt. Azóta többször is volt problémás egy-két napra, gyanítom valami koszt nyelhetett be, de az eddig a géppel közösen eltöltött 7 év sem hiszem hogy jót tett neki. :)

Hobbikertész írta...

Bea, az ajánlatom teljes komoly. Átmenetileg talán segíthet. Küldök majd néhány képet, amit a telóval csináltam, hátha megjön a kedved hozzá.
És Juhmelinek igaza van, képtelen beszámolókat is várunk! Vagy rajzolhatsz is hozzá, az úgyis megy. :)

csakBea írta...

Piszke: Az én gépem is már 7 éves(úgy látszik ez nem csak a kutyáknál senior kor). Valószínűleg új gép lesz "majd egyszer", mert nálunk senkiben nincs akkora vállalkozó szellem, hogy utána nézzen a javításnak.

BoGyo: A "fű" között engem sem zavar a tarack, csak mindig ültetek valamit, és az új növények körül jól ki kellene irtani, hogy legyen esélyük, na meg azért is, mert a szívbaj kerülget, amikor az uram a fűnyíróval centizgeti a 20 centis növénykéimet.

Miklós: Köszönöm :)

Melinda:Igen, nálam is a talicska, a kishaszon gépjármű (mer' ez kérem nem egy egyszerű személyautó) és valamelyik kutya mindig belóg a képbe :)A sövényeket én is nagyon szeretem, olyan kis "kuckót" tud létrehozni...

Én mondtam már neked, hogy Ferit aranyba kell foglalni :)

Majoros Laci: Köszönöm! Rezsőke egy elektromos főzőlap, ismertebb nevén rezsó :)

Nyözö: Úgy látom a fényképező nélküliség mindenkinem az elevenébe vág :)Gondold el, milyen lehet internet nélkül...Brrrr... :)

Hobbikertész: Nagyon aranyos vagy, de nem fontos tényleg :) Általában úgyis csak a porcsinrózsákat fényképezem le háromszázadjára...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

címkék

:( (1) 2010 (1) 2011 áprilisi állapot (1) 2011 szeptember (2) 2012 május 27 (1) 40 fok (1) a kert állatvilága (11) Agatha Christie (1) ágyás (1) ajándék (1) ájtatos manó (1) akácgyökerek (1) akácok (1) akvárium (2) almatermés (3) alsó fertály (1) angol nyelv vizsga (1) apa (4) áram (1) aranyvessző (2) ásás (3) aster (1) balkáni gerle (1) Bandi (1) Bátor (4) bazsarózsa (1) béka (3) béka segge (1) betakarítás (1) betegség (3) betekerítás (1) betgség (1) betonozás (1) betörés (2) bicska (1) blogos dolgok (2) bodza (4) Bodza kutya (2) Bodza kutya ás (1) Bodza pancsol (1) boglárka cserje (2) bográcsozás (1) Bogyó (1) Bogyó talicskázik (1) boróka (1) borsó (7) borsó ültetés (2) borsos varjúháj (1) búbos banka (1) bukszus (8) búzavirág (2) büdöske (1) cickafark (3) csak úgy (1) Cseh Tamás (1) cserebogár (1) csillagfürt (2) csoki fagyi (1) csomag (1) defekt (1) Dínó (1) díszcsorba (1) Dixi (1) edényfogó (1) egér (3) egy év elmúlt (1) egynyári szarkaláb (1) egynyáriak (2) először virágzók (1) első munkák (2) első növények (1) én is versenyt futok (1) erdő (1) erdőirtás (1) eső (1) esőt akarok (1) esővízgyűjtő (1) Éva néni virágja (1) évelő len (1) ez mi ez (1) ez van (1) ez volt eredetileg (1) ezüst uszkár (3) ezüstfenyő (1) fa sebkezelés (1) fagy (1) fagyal (1) fájdalom (1) fák (1) fecseg a felszín (1) fekete bab (1) fenyő (1) fenyő magonc (5) fészek (1) flexibilis csemperagasztó (1) foghúzás (1) futórózsa (1) (1) fűnyírás (3) fűrész (1) fűzfa (3) galagonya (1) galgonya (1) gazok (1) gombák (1) gondolatok (1) gránát alma (9) Granny Smith (1) gumicsizma (1) gyász (3) gyerek kor (1) gyík (5) gyökerek (1) gyökereztetés (1) gyöngyvessző (1) gyümölcsfák (4) hagyma dugdosás (2) hagymások (4) halak (1) harlekin katica (2) hát így (1) Hédi féle mályva (1) hőség (2) ilyen is pusztult már el nálam (1) in memoriam (1) ismeretlen madár (2) japán birs (1) japán gyöngyvessző (1) japán rózsa (1) játék (1) játék Baluval (1) jelenkor (1) jezsámen (2) jonatán alma (1) kaporlevelű (2) karácsony (1) karácsonyi díszek (1) karalábé (1) karalábé. komposzt (1) kártevő (1) kasvirág (4) kecskerágó (1) kékszakáll (1) kenyér sütés (3) kerítés (4) kert helyett (1) kertvarázslat (1) keskenykevelű ezüstfa (1) kifli sütés (1) kis meténg (1) kocsi (1) koktél paradicsom (3) komposzt (2) komposzt szita (2) korallbogyó (3) köhögés (2) könyv (1) könyvek (3) közterület (1) kreatív (1) krókusz (2) krumpli (2) krumplifőd (4) kukorica (1) kúpvirág (2) kúszó madárbirs (1) kút (2) kutya (6) kutyák (11) kutyaséta. 2012 tél (1) kutyasétáltató lányka (2) kutyátlanul:( (1) lábnyomok (2) lakótelep (1) láz (1) legeslegrosszabb év (1) lenmag (1) letöltés (1) levendula (1) lila akác (1) liliom (5) liliomok (1) lóhere (2) lonc (1) lugas paradicsom (8) macska (1) madarak (1) madárdal (1) madárfészek (1) madáritató (1) magamról (1) magas ágyás (1) májusi fagy (1) mályva cserje (3) Mária virágini (1) meggy (1) meggy fagyi (1) meggy szedés (3) meggybefőtt (1) mert már öreg (1) metszés (3) mézes (1) mézeskalács (1) mezőgazdasági részleg (1) mi ez (1) mobilinternet (2) mogyoró (2) mogyoró bokor (2) mogyoró meggybefőtt (1) mosdó (1) munkanélküli (1) nagy fa (1) nanoverseny (1) nárcisz (3) nem kert (3) nemesia (1) netbook (1) névnap (1) november (1) nutella házilag (1) nyárfa? (2) nyári orgona (2) nyírfa (12) nyúl (1) nyúl elleni védekezés (1) óhaj-sóhaj (1) orrszarvú bogár (4) örökbefogadás (1) ősz (2) őszi oroszlánfog? (1) őszibarack (2) őz (3) pajor (1) pajzstetű (1) palánták az ablakban (1) palántázás tejesdobozba (1) pálmaliliom (1) papagáj (1) paprika (2) paradicsom (3) patiszon (1) pdf (1) penészesedés (1) pénztárca (1) permetezés (3) perverz (2) petrezselyem (2) petúnia (5) pézsmamályva (1) pihenés (1) pipacs (2) piros (1) pók (1) poloska gyilkosság (1) porcsinrózsa (5) prunus padus (2) puszpángmoly (1) pünkösdi rózsa (1) ragadozó (1) rajz (3) répa (3) retek (6) rézvirág (3) ribizli (5) ribizli torta (1) rózsa (1) rózsalonc (1) rozsda farkú (3) rozsdafarkú (3) rucola? (1) rukola (1) saláta (1) saláta ültetés (1) sarkantyúka (1) sarpo mira (1) sásliliom (5) seregélyek (1) sírhely (1) slag (2) som bokor (2) sövények (1) spirea (1) sütés (5) sütőtök (1) szajkó? (1) szaporítás (1) szar az élet (1) szárzság (1) szegfű (5) szél (1) szerszámok (1) szidom a férjemet (1) szivarfa (2) szomszéd (1) Szőke Herceg (1) születésnapok (1) talajtakarás (1) tamariska (1) tatárvirág (1) Tatin torta (1) téglaültetvény (1) tejberizstorta (1) tél vége (1) téliesítés (4) telihold (1) tereprendezés (2) tévézés (1) tök (2) töklé (1) tölgyfa (1) tőzegbeton (1) trombita folyondár (3) tudományosan (1) tuja (4) tücsök búzavirág (1) tücsök meg a... (1) tűlevelű bugatölcsér (1) tűz (1) tűztövis (4) új ágyás (1) új élet (1) Új Év (1) új fa (1) új nick (1) új növény (18) uncsi (1) ültetés (2) vadsóska (1) vakvezető (1) varfű? (1) Vatera (1) verbéna (2) vérborbolya (1) vérszilva (1) vetés (3) Villás (1) virágágyás (3) virágmagok (1) virágok (1) virágpók (1) visszapillantás (1) Vitalij (3) welness (1) Zafír (1) zelnicemeggy (1) zsalukő (3) zsálya (1)