"Vannak, akik számára a kertészkedés talán csak ártalmatlan ténykedésnek látszik, amely valójában kis jelentőségű egy olyan világban, ahol a címoldalakat magasztosabb kérdések foglalják el. Ezzel nem értek egyet. Amikor a világ hatalomvágyőrült vezetői már rég feledésbe merülnek, az árnyékban akkor is kihajt majd a gyűszűvirág, s a napfényben tavirózsák nyitják majd csillagszerű virágaikat."

( Alan Titchmarsh
)

2011. október 17., hétfő

Egér????

Alig akarom elhinni, de úgy tűnik, egerünk van. És nem ám a kertben, hanem itt a harmadikon!
1990 óta lakunk itt, de eddig se egér, se csótány, se vasféreg nem volt a lakásban, most meg... A mosogató alatti konyhaszekrényben, ahol csak edényeket tartok, és ahová befut a cső a falból, gyanús fekete "morzsákat" találtam.
Először nem akartam elhinni, hogy egér. Kitakarítottam, a cső körüli nyílást eltakartuk egy karton lappal, aztán pár napig el is felejtettem a dolgot.
Pénteken, amikor főzni akartam, kinyitottam a szekrényt, és megint gyanús jeleket találtam. 
Elvileg Bátor patkányfogásra lett kitenyésztve, és a pusztában ki is szokta szimatolni az egérfészket, amit aztán nagy lelkesedéssel ásni kezd, fogott is már egeret (bár olyan is előfordult, hogy míg ő lelkesen ásott , én láttam, hogy az egér egy másik lyukon szépen elsétált, de a kutya csak ásott tovább rendületlenül). Ezért odahívtam, hogy szagolja meg a szekrényt, és ha izgatott lesz, akkor biztosan egér! De itt a saját csapdámba estem: ha már egyszer olyan jól megtanítottam a kutyának, hogy nem mászunk a szekrényekbe, sőt, még az orrunkat sem dugjuk be, hogy várhatom el tőle, hogy most az ellenkezőjét csinálja? A közelébe se mert menni a nyitott szekrénynek, hiába noszogattam, csak leült, és még a füle is remegett, nem értette, mit akarok tőle!
Na, mindegy, kitakarítottam, a kartonlap mellett még kitömtük újságpapírral is a lyukat...
Szombaton már direkt néztem meg, és megint! Most már a szagot is érzem, de a  papír érintetlen! Mégis, hol jön be, és mit keres ott, ahol semmi kaja???
Újra olvastam amit Ági írt az egérfogásról, mert bevallom őszintén, először csak félszemmel olvastam, azt gondoltam, hogy engem úgysem érint a dolog! Innen messziről inkább vicces sztorinak tűnt az egérprobléma. Hát, közelről egyáltalán nem vicces! Az a szag....!!!!

Vasárnap reggel elmentünk egérfogót venni, egyenlőre csak mérget, mert úgy gondoltuk, nem akarunk döglött egeret a konyhaszekrényben. Egye csak meg a mérget, menjen el, ahová szokott, és ott dögöljön meg ahol van! A méregre az van ráírva, hogy olyan keserű, hogy a gyerekek és házi állatok nem akarnak beleenni, de az egér, az bezzeg, nagyon szereti.... Hááát, nem tudom... Hülye az egér, hogy keserűt zabál?
Sajnos nem.... Este megint benéztem a szekrénybe, és érintetlen papír, meg érintetlen méreg mellett egy db. fekete izét találtam.
De hol jön be? És mit keres ott, ahol nincs kaja? Ha már egyszer körülnézett, és látta, hogy nincs kaja, minek jön még egyszer? És ha bejött, miért nem zabálta meg a mérget? Annyi esze van, hogy ne egye meg a mérget, de annyi már nincs, hogy tudja, nem talál ott ennivalót?
Mellesleg hangokat, zörgést, motoszkálást soha nem hallunk, a kutyák sem jeleznek. Csak a gyanús fekete izék gyanúsak. Meg az a szag....!!!

16 megjegyzés:

Pedke írta...

Szerintem a mérget sürgősen tedd el! Mi van ha nálatok döglik meg és valamelyik állatod előbb talál rá mint te!
Tegyél oda csapdát ahol vonul, sajt darabbal, annak nem tud ellenállni.

különben az se biztos, hogy ott ment be ahol gondolod, bármi más is lehetséges. Akár a nyitott ajtón át is besétálhat, már láttam anyukáméknál, nem hittem a szememnek

csakBea írta...

A méreg a zárt konyhaszekrényben van, oda kutya nem megy be, az egér sem jött még ki, hiszen csak ott találtunk jelet. De hogy oda hogy megy be? Ha pár napig nincs eredmény, veszek csapdát!

Névtelen írta...

Szerintem meg kellene bizonyosodni az egér megléte felől: kitenni egy kis dióbelet, vagy egy kis csokidarabot. Ha nem nyúl hozzá, de jelek vannak, akkor lehet, hogy a mosogató szekrény kezdett el bomlani. Nálatok is kamra-szekrény van? Ott vannak nyomok?
Laci
Ui: Az idézett Áginak üzenném, hogy náluk is hozzászólnék néha, de "névtelen"-ként nem lehet. De lehet, hogy nem is kérnek belőlem.

Mr. Paparazzo írta...

Megoldás: macska! :)

Juhmeli írta...

A csokit én is meleg szívvel ajánlom kipróbálásra. Nálunk a kettővel ezelőtti lakásban csak azt zabálták az egerek. Ha dió, sajt, szalonna volt a csapdában, akkor nem fogtunk semmit.

csakBea írta...

Tényleg, a megbizonyosodás gyűjtés nem is rossz ötlet! Laci,csak a mosogató alatt találtunk nyomokat, meg szagot! Bár a "kamra-szekrénybe" ahol a kaják vannak, nem nagyon merek körül tüzetesebben körül nézni! Gyors körülnézés alkalmával nem láttam semmit!

csakBea írta...

Mr. Paparazzo: Adsz kölcsön egy macskát? Most csak azért nem akarok még azt is tartani. A kutyák lehet, de a papagájok nem biztos,hogy örülnének neki!

csakBea írta...

Melinda: Csokit mi? A fene a gusztusukat...! :)

BoGyo írta...

Ajjajj! Remélem meg lesz a fránya egér. Régen a szüleimnél a melléképületben volt, nekik a ragasztós megoldás vált be. Egy papír közepére raktak egy kis eleséget, majd körberagasztózták. Nem túl humánus megoldás, de hasznos.
A lyukat szerintem az újságpapír helyett inkább hőre keményedő gyurmával tömjétek be, mert a papíron átrágja magát. Szorítok, hogy elkapjátok!!

Névtelen írta...

Bea! Nem egy táblával, csak fél kockával. (Viszont szereti a jó csokit, tejbevonóval ne is próbálkoz.) Laci

csakBea írta...

BoGyo, köszi! Hőre keményedő gyurma... megjegyzem! Még nem láttam olyat,de utána nézek. Most egy kis darab nutellás zsemlét raktam a méreg csomagjára, rá is kentem a nutellából, és szúrópróba szerint ellenőrzöm. Eddig semmi...

csakBea írta...

Laci: Még szép! Nálunk nem találsz tejbevonót, az egérnél már csak mi szeretjük jobban a csokit!

Névtelen írta...

Akkor rendes család vagytok! A nutella nem az igazi, nem szereti amivel összekeni a bundáját. Laci

csakBea írta...

Annyit nem tettem, hogy bele feküdhessen! :) Majd kiderül...

Ági írta...

Kedves Laci!
Olyan nincs, hogy kedves olvasót ne fogadnánk szívesen. Sajnos azonban névtelenül valami mórból faragott furkó trollozók is megjelentek, akiket sajnos csak úgy tudtunk távol tartani, hogy a névtelen hozzászólásokat kénytelenek voltunk letiltani... :-( Így csak névvel lehet kommentezni. Ha úgy gondolod, Laci, hogy kilépsz a névtelenségből :-), akkor szívesen várunk.
Most nincs egerünk, hála Istennek, a három macska elriasztja a férgeket. Az egér a függőleges falon is tud mászni, ha nem tükörsima, lehet, hogy úgy kúszott fel. Nálunk a spejzban volt, a stelázsi függőleges oszlopán trappolt fel, mamánál pedig a ház külső falára ragasztott vízszintes gipsz dekorcsíkra ugrott fel a közeli bokorról, onnan be a nyitott ablakba. Furmányosak, na! Ráadásul vannak olyan rafkós vén egerek, akik a csokira richtig se mennek rá, mert gyanakodnak, hogy mérges. Remélem azóta kipusztult az egered.

Ági írta...

Pont azért nem vettem egérmérget, mert meg is őrültem volna, ha kinyitom a kredencet, kiveszem a serpenyőt, és abban van a döglött egér... A ragasztó ennyiből jobb, ott tudod legalább, hol kell keresni a döglött egeret.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

címkék

:( (1) 2010 (1) 2011 áprilisi állapot (1) 2011 szeptember (2) 2012 május 27 (1) 40 fok (1) a kert állatvilága (11) Agatha Christie (1) ágyás (1) ajándék (1) ájtatos manó (1) akácgyökerek (1) akácok (1) akvárium (2) almatermés (3) alsó fertály (1) angol nyelv vizsga (1) apa (4) áram (1) aranyvessző (2) ásás (3) aster (1) balkáni gerle (1) Bandi (1) Bátor (4) bazsarózsa (1) béka (3) béka segge (1) betakarítás (1) betegség (3) betekerítás (1) betgség (1) betonozás (1) betörés (2) bicska (1) blogos dolgok (2) bodza (4) Bodza kutya (2) Bodza kutya ás (1) Bodza pancsol (1) boglárka cserje (2) bográcsozás (1) Bogyó (1) Bogyó talicskázik (1) boróka (1) borsó (7) borsó ültetés (2) borsos varjúháj (1) búbos banka (1) bukszus (8) búzavirág (2) büdöske (1) cickafark (3) csak úgy (1) Cseh Tamás (1) cserebogár (1) csillagfürt (2) csoki fagyi (1) csomag (1) defekt (1) Dínó (1) díszcsorba (1) Dixi (1) edényfogó (1) egér (3) egy év elmúlt (1) egynyári szarkaláb (1) egynyáriak (2) először virágzók (1) első munkák (2) első növények (1) én is versenyt futok (1) erdő (1) erdőirtás (1) eső (1) esőt akarok (1) esővízgyűjtő (1) Éva néni virágja (1) évelő len (1) ez mi ez (1) ez van (1) ez volt eredetileg (1) ezüst uszkár (3) ezüstfenyő (1) fa sebkezelés (1) fagy (1) fagyal (1) fájdalom (1) fák (1) fecseg a felszín (1) fekete bab (1) fenyő (1) fenyő magonc (5) fészek (1) flexibilis csemperagasztó (1) foghúzás (1) futórózsa (1) (1) fűnyírás (3) fűrész (1) fűzfa (3) galagonya (1) galgonya (1) gazok (1) gombák (1) gondolatok (1) gránát alma (9) Granny Smith (1) gumicsizma (1) gyász (3) gyerek kor (1) gyík (5) gyökerek (1) gyökereztetés (1) gyöngyvessző (1) gyümölcsfák (4) hagyma dugdosás (2) hagymások (4) halak (1) harlekin katica (2) hát így (1) Hédi féle mályva (1) hőség (2) ilyen is pusztult már el nálam (1) in memoriam (1) ismeretlen madár (2) japán birs (1) japán gyöngyvessző (1) japán rózsa (1) játék (1) játék Baluval (1) jelenkor (1) jezsámen (2) jonatán alma (1) kaporlevelű (2) karácsony (1) karácsonyi díszek (1) karalábé (1) karalábé. komposzt (1) kártevő (1) kasvirág (4) kecskerágó (1) kékszakáll (1) kenyér sütés (3) kerítés (4) kert helyett (1) kertvarázslat (1) keskenykevelű ezüstfa (1) kifli sütés (1) kis meténg (1) kocsi (1) koktél paradicsom (3) komposzt (2) komposzt szita (2) korallbogyó (3) köhögés (2) könyv (1) könyvek (3) közterület (1) kreatív (1) krókusz (2) krumpli (2) krumplifőd (4) kukorica (1) kúpvirág (2) kúszó madárbirs (1) kút (2) kutya (6) kutyák (11) kutyaséta. 2012 tél (1) kutyasétáltató lányka (2) kutyátlanul:( (1) lábnyomok (2) lakótelep (1) láz (1) legeslegrosszabb év (1) lenmag (1) letöltés (1) levendula (1) lila akác (1) liliom (5) liliomok (1) lóhere (2) lonc (1) lugas paradicsom (8) macska (1) madarak (1) madárdal (1) madárfészek (1) madáritató (1) magamról (1) magas ágyás (1) májusi fagy (1) mályva cserje (3) Mária virágini (1) meggy (1) meggy fagyi (1) meggy szedés (3) meggybefőtt (1) mert már öreg (1) metszés (3) mézes (1) mézeskalács (1) mezőgazdasági részleg (1) mi ez (1) mobilinternet (2) mogyoró (2) mogyoró bokor (2) mogyoró meggybefőtt (1) mosdó (1) munkanélküli (1) nagy fa (1) nanoverseny (1) nárcisz (3) nem kert (3) nemesia (1) netbook (1) névnap (1) november (1) nutella házilag (1) nyárfa? (2) nyári orgona (2) nyírfa (12) nyúl (1) nyúl elleni védekezés (1) óhaj-sóhaj (1) orrszarvú bogár (4) örökbefogadás (1) ősz (2) őszi oroszlánfog? (1) őszibarack (2) őz (3) pajor (1) pajzstetű (1) palánták az ablakban (1) palántázás tejesdobozba (1) pálmaliliom (1) papagáj (1) paprika (2) paradicsom (3) patiszon (1) pdf (1) penészesedés (1) pénztárca (1) permetezés (3) perverz (2) petrezselyem (2) petúnia (5) pézsmamályva (1) pihenés (1) pipacs (2) piros (1) pók (1) poloska gyilkosság (1) porcsinrózsa (5) prunus padus (2) puszpángmoly (1) pünkösdi rózsa (1) ragadozó (1) rajz (3) répa (3) retek (6) rézvirág (3) ribizli (5) ribizli torta (1) rózsa (1) rózsalonc (1) rozsda farkú (3) rozsdafarkú (3) rucola? (1) rukola (1) saláta (1) saláta ültetés (1) sarkantyúka (1) sarpo mira (1) sásliliom (5) seregélyek (1) sírhely (1) slag (2) som bokor (2) sövények (1) spirea (1) sütés (5) sütőtök (1) szajkó? (1) szaporítás (1) szar az élet (1) szárzság (1) szegfű (5) szél (1) szerszámok (1) szidom a férjemet (1) szivarfa (2) szomszéd (1) Szőke Herceg (1) születésnapok (1) talajtakarás (1) tamariska (1) tatárvirág (1) Tatin torta (1) téglaültetvény (1) tejberizstorta (1) tél vége (1) téliesítés (4) telihold (1) tereprendezés (2) tévézés (1) tök (2) töklé (1) tölgyfa (1) tőzegbeton (1) trombita folyondár (3) tudományosan (1) tuja (4) tücsök búzavirág (1) tücsök meg a... (1) tűlevelű bugatölcsér (1) tűz (1) tűztövis (4) új ágyás (1) új élet (1) Új Év (1) új fa (1) új nick (1) új növény (18) uncsi (1) ültetés (2) vadsóska (1) vakvezető (1) varfű? (1) Vatera (1) verbéna (2) vérborbolya (1) vérszilva (1) vetés (3) Villás (1) virágágyás (3) virágmagok (1) virágok (1) virágpók (1) visszapillantás (1) Vitalij (3) welness (1) Zafír (1) zelnicemeggy (1) zsalukő (3) zsálya (1)